Grönsakspudding

Grönsakspudding

Detta är ett videorecept (ej svenskt)

Sprang själv på detta recept på YouTube och tyckte det såg kanongott ut! Verkligen ett sådant här ”måste-prova-recept”. Videon talar ganska bra för sig själv hur man ska göra – även om ingen direkt talar svenska (de säger faktiskt inget alls). 

Har inte hunnit prova det än själv, men postar det här som komihåg till mig själv och som inspiration till er! Har försökt skriva ner receptet åt er lite längre ner på sidan (utefter videons instruktioner) 🙂

ingredienser

  • Blomkål
  • Broccoli
  • 1 stor lök
  • 1 stor morot
  • 1 knippe färsk slätbadig persilja
  • Matolja
  • 2 stora paprikor (trevligt med två färger!)
  • 250 gram körsbärstomater

Stanning/redning:

  • 5 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Currypulver
  • 200 ml grädde
  • 100 gram mjöl
  • 70 gram riven ost

Dipp/sås

  • 2 msk grekisk yoghurt
  • 1 msk majonnäs
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 näve finhackad färsk dill 

Gör så här:

Dela blomkålen I mindre bitar, likaså broccolin. Lägg dem i en kastrull.

Fyll på med vatten så att grönsakerna täcks. Salta vattnet lite  Tillsätt 2 msk mjölk i kastrullen. Låt grönsakerna koka i 2 minuter efter det att vattnet kokat upp!

Ta fram ett durkslag, sila av grönsakerna och häll dem i en ugnsfast form.

Hacka sedan en stor lök, fräs den  i lite olja i en stekpanna. Dela samtidigt an morot i mindre delar och lägg dem i stekpannan. Fräs löken och moroten ihop en stund. (ca 3 minuter) Häll dem sedan över de andra grönsakerna i den ugnsfasta formen.

Hacka  en knippe slätbladig persilja.

Ta paprikorna och dela dem i lite större bitar. Lägg dem sedan i den ugnsfasta formen. Blanda om grönsakerna litegrann

Ta fram de små körsbärstomater och dela dem på två. Strö dem sedan över de andra grönsakerna.

Stanning / redning: Knäck 5 ägg i en bunke, salta och peppra..  och krydda. med lite curry. Häll på 200 ml grädde, vispa ihop. Tillsätt sedan 100 gram mjöl och vispa ihop så att att blir ordentligt blandat (inga klumpar).

Ha i den hackade persiljan i äggstanningen. Häll allihopa över grönsakerna i ugnsformen.

Riv sedan 70 gram ost och strö över grönsakerna i formen.

Sedan ska den in i ugnen: 180 grader i ca 40 minuter (ska ha fått lite färg och sanningen blivit lite fast)..

Gör sedan dippen/såsen: Dvs blanda alla ingredienserna i en liten skål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *