Picklad rabarber

Picklad rabarber

Ingredienser:

  • 3-4 stjälkar rabarber
  • 3 krm salt
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 2 msk 12 % ättika

Gör så här:

Riv rabarbern med hjälp av en mandolin, eller skär tunt med en vass kniv. Du kan gärna göra lite olika former, smala strimlor och tunna skivor.

Lägg rabarbern på ett fat, salta, och lägg något tungt på fatet och pressa rabarbern i 30 minuter, på samma sätt som man gör med pressgurka.

Blanda vatten och ättika, rör ner sockret tills sockret är upplöst.

Rör sedan ner rabarbern i lagen och låt stå i minst 30 minuter.

Servera gärna som tillbehör till grillat, gott till både kött och fisk.

Picklad rabarber
Picklad rabarber

Recept från: Tidningen Land

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *