Maskrosmarmelad

Maskrosmarmelad

Ingredienser:

  • 4 dl vatten
  • 5 dl maskrosblomblad (bara de små gula ”blomstråna” )
  • 5 dl syltsocker
  • Zest från  1/2 citron *

* Vi tog även citronsaften från citronen i vår marmelad.

Gör så här:

  1. Koka upp vattnet och häll det över de gula blombladen.
  2. Låt dra i ca 20 minuter.
  3. Häll blomblad och vatten i en nätsil, placerad över en tjockbottnad kastrull. Tryck ut så mycket vätska som möjligt ur blombladen med baksidan av en sked.
  4. Blanda vätskan (och ev citronsaft om du vill ha det i) med socker och koka upp. Låt sedan vätskan sjuda i ca 2 minuter eller tills sockret har löst upp sig.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner citronzesten.
  6. Skumma noga längs vägen.
  7. Häll upp marmeladen på väl rengjorda och varma glasburkar. Förslut direkt och förvara svalt.
Maskrosor
Maskrosmarmelad
Maskrosmarmelad

Recept kommer från: Systrarna Eisenman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *