Guacamole

Guacamole

Ingredienser:

  • 2-3 st mogna Avokado
  • Ca 1/2 dl färsk hackad koriander (al 1-2 msk fryst)
  • 1/2 st, finhackad, lite mindre lök
  • 1 finhackad Jalapeno (eller annan hetare chili)
  • 1-2 msk Limejuice (funkar med citronjuice också)
  • Salt (efter smak..)
  • 1 stir, finhackad, tomat

TeEX-MEX-FOOD

Gör så här:

Ren riktig guacamole ska göras för hand, inte använda maskiner.. säng det! Men det funkar väldigt bra (och är enkelt) att göra med mixer/stavmixer också.. speciellt om man gillar den lite slätare varianten! Vilket som funkar bra.. men jag tar mixervarianten här

Dela avokadon och ta bort kärnan. Skopa ur ”avokadoköttet” och lägg ner den i mixerskålen (jag själv tycker det blandar sig bättre om jag delar ”köttet” ett par gånger innan jag lägger ner det i skålen).

Fyll på i mixerskålen med grovt hackad lk, grovt hackad jalapeno/chili, grovt delad tomat grovt hackad (eller bara rak ner om det är fryst),  limejuice, lite lagom med salt.

Mixa allihopa tills allt blandat sig och delat sig. Smaka av om det behövs mer salt.. (eller syra/lime.. beroende hur mycket du började med)

Guacamole

EXTRA SMAKTIPS: För lite extra ”schwung” i guacamolen kan ni också lägga till en vitlöksklyfta (skala och dela några gånger innan ni lägger ner den i mixern – alt om ni gör ”för hand”, finhacka den och mosa in i röran)

Guacamole

Underbar tillbehör till både tex-mex mat  och grillat! En favorit i hushållet.. Tänk på att den kan bli lite brun när den är klar och står framme (efter ett tag). Ingen fara för smaken, men ser lite tråkigt ut. När man använder mer syra och plastar in den färdiga röran brukar det ”hålla lite längre”.

Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *