Rabarbersangria

Rabarbersangria

Ingredienser:

  • 250 gram färsk rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 st rabarberstjälk
  •  1 citron
  • 1/2 dl färska jordgubbar
  • 1 flaska rosevin (750 ml)
  • ca 5 dl fruktsoda
  • is

Gör så här:

Ansa och skiva rabarbern. Lägg ner dem i en kastrull.

Dela vaniljstången längs med och skrapa ur fröna i kastrullen. Lägg sedan ner vaniljstången, socker och fyll på med 2 dl vatten   

Låt allt koka upp och sedan koka i 5-10 minuter. Sila igenom en finmaskig sil/nät till lämplig behållare. Låt svalna och ställ i kylen. 

Hyvla rabarberstjälken längs med, använd en osthyvel eller skalare! Lägg rabarberstråna i kallt vatten.

Skiva citronen och jordgubbarna.

Fyll på is i en stor kanna och häll i den kalla sockerlagen du kokat tidigare. Fyll sedan på med resten..Jordgubbar, citronen, rabarberstjälkarna, fruksodan och rosevinet..

Servera direkt!

Rabarbersangria
Rabarbersangria

Recept från: Sofia Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *