![Tabbouleh](https://www.odlarliv.se/wp-content/uploads/2023/02/IMG_6062-scaled-e1675525881527-150x150.jpg)
Rabarbersangria
![Rabarbersangria](https://www.odlarliv.se/wp-content/uploads/2023/03/B4202363-B29B-43B1-9169-063ED95A0F17-e1677684573790-1200x640.jpg)
Ingredienser:
- 250 gram färsk rabarber
- 1 vaniljstång
- 1,5 dl strösocker
- 1 st rabarberstjälk
- 1 citron
- 1/2 dl färska jordgubbar
- 1 flaska rosevin (750 ml)
- ca 5 dl fruktsoda
- is
Gör så här:
Ansa och skiva rabarbern. Lägg ner dem i en kastrull.
Dela vaniljstången längs med och skrapa ur fröna i kastrullen. Lägg sedan ner vaniljstången, socker och fyll på med 2 dl vatten
Låt allt koka upp och sedan koka i 5-10 minuter. Sila igenom en finmaskig sil/nät till lämplig behållare. Låt svalna och ställ i kylen.
Hyvla rabarberstjälken längs med, använd en osthyvel eller skalare! Lägg rabarberstråna i kallt vatten.
Skiva citronen och jordgubbarna.
Fyll på is i en stor kanna och häll i den kalla sockerlagen du kokat tidigare. Fyll sedan på med resten..Jordgubbar, citronen, rabarberstjälkarna, fruksodan och rosevinet..
Servera direkt!
![Rabarbersangria Rabarbersangria](https://www.odlarliv.se/wp-content/uploads/2023/03/6E6E3DA6-DF36-4A43-938B-5D87562FA80E.jpg)
![Rabarbersangria Rabarbersangria](https://www.odlarliv.se/wp-content/uploads/2023/03/27B356F6-1AE3-4527-B435-FDDFDE5D415A.jpg)
Recept från: Sofia Nilsson