Vårlikt med extra skrutt..

Vårlikt med extra skrutt..

Odlingsområdet är inte i topptrim!

Ja såhär på kanten mellan vintern och vårvintern (finns det?) så visar sig inte trädgården från sin bästa sida direkt. Även om vi inte har så snörika vintrar härnere i Skåne (oftast) så har vi ändå lite snö till och från (några dagar här och där) .. det är oftast inget tjockt lager MEN – det döljer allt skrutt som gömmer sig under!

Odlingar med förra årets ogräs
Mullvadshögar

mullvad & sorkar

I vårt fall så är det tex ogräset vi inte hann ta bort i höstas, bäddarna vi inte rensat ur, buskarna som inte klippts.. och sedan de här förfärliga mullvadshögarna! Det är inte bara EN hög, det är oftast minst 150 stycken (minst). 

..och när man sedan börjar peta på ogräset lite här och var, eller ska klippa några buskar så möter man sorkarnas hålor och motorvägar! Suck alltså.. ibland är det inte lätt att dela trädgården med naturen! 

Vår i bäddar..
Vår i bäddar..

finns alltid något att göra

Lite jobb finns att göra. trööööök när kroppen inte riktigt hänger med!.

Men en liten bit i taget och det man inte klarar av själv får man antingen skita i eller se om det finns någon som vill hjälpa. Men en sak är säker, har man hus och trädgård har man sällan ”tråkigt” (översatt=det finns alltid något att göra!) 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *