Chili Cheese

Chili Cheese

Ingredienser fyllning:

  • 100 gram färskost (philadelphia eller liknande)
  • 100 gram riven ost
  • 3-4 st finhackade chilis (valfri sort/styrka)
  • Ev en nypa salt (beroende på sältan i osten du valt)

frityrsmet:

  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • En nypa salt

panering & fritering:

  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl panko (eller ströbröd) 
  • Olja till själva friteringen

Gör så här:

Blanda först ihop fyllningen i en skål, ställ den i kylen.

Fyll på oljan och slå på fritösen (eller värm oljan där du tänkt fritera).

Häll upp vetemjölet (paneringen) samt panko/ströbröd (panering) på ett varsitt fat. 

Blanda ihop frityrsmeten snabbt i en skål.

Ta fram skålen med fyllningen från kylen. Rulla ihop lagom stora bollar av den, lägg på ett fat.

Börja sedan (en boll i taget) med att rulla/doppa en ”boll” i vetemjölet du hällt upp på ena fatet. Doppa den sedan i frityrsmeten och rulla den sedan i panko/ströbröd.

Sedan ör det dags att fritera dem! Vi har en ”liten” fritös, så vi gjorde kanske 4 per gång. De ska inte slå ihop eller ”bo för trångt”. Beroende på hur stora de är så tar det också lite olika lång tid innan de är färdiga. Vi lät dem ligga tills de var ”gyllenbruna” (låt dem inte bli för bruna bara).

Har gjort detta recept flera gånger, det är mycket gott men att fritera dessa bollar är en utmaning!

Ibland har man otur och frityrsmeten spricker nör man lagt dem i oljan eller inte att man inte fått paneringen helt tät.. då har fyllningen en tendens att tyvärr rinna ut i oljan och lämna skalet tomt!

Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *