DIY – Lättare bevattning av amplar

DIY – Lättare bevattning av amplar

AmPelbevattning tips x 2

Bilden berättar ganska bra hur och vad man ska göra :så den delen går jag inte igenom här.. men det finns två lite olika sätt att använda tipset på!

1. Som bilden antyder, man gör massor av små hål i en flaska som man sätter i mitten av ampeln..  vatten sipprar sedan sakta ut ur hålen runt om. Vilket är jättebra här när blommorna (jorden) oftast hinner torka ut lite mellan vattningarna.. vilket gör att när man väl vattnar.. rinner det rakt igenom och blommorna i sig får egentligen inte tillräckligt med vatten.  Med denna lilla håliga flaska, så ligger vattnet kvar lite längre och jorden hinner suga åt sig lite mer med tiden så att säga (man får lite prvova sig fram hur många små hål som är lagom just där man vill vattna)

2. Man gör lite färre hål i flaskan och den funkar då ganska bra som ”några dagars självbevatnande kruka”!  Se då till att låta botten på flaskan vara kvar som ”lock”  (kändes som det skulle dunsta bort mindre då).

OBS – det är inte så att de klarar sig flera veckor utan tillsyn.. snarare ett par dagar! Tänk också på att det kan droppa från amplarna om de blir för mycket vatten.  Jag ställde en hink under för säkerthets skull..

Information: Bilden är tagen från internet (fbgrupper, instagramdelningar, pm, mejl, pinterest osv) det är INTE jag som gjort den.  Om någon vet vem som bör få credit för bilden, hojta gärna till! Är det Din bild och du vill att jag tar bort den, säg till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *