DIY – Tomatstöd

DIY – Tomatstöd

GÖR ETT EGET VÄXTSTÖD !

För er som gillar att pyssla lite själv, komma undan lite billigare eller bara vill återanvända nått i garaget.. Här är en idé jag såg på internet om hur man kan göra ett eget litet tomatstöd (det fungerar givetvis till andra växter/saker som vill ha stöd)

Tomat/växtstöd

BESKRIVNING:


Behövs:

En rulle(bit stängsel
En avbitartång
Några gamla krukor
Ev en bit ståltråd

Gör-så-här:
Måtta lite hur lång bit du behöver för att täcka in din kruka.. jag föredrar att låta en rad med ”rutor” gå omlott när de träffas på slutet.. så det blir lättare att fästa ihop ändarna lite.

Klipp av nätet.. fäst ihop ändarna lite (ev klipp bort vassa piggar, MEN det går också att använda dessa piggar till att fästa ihop ändarna på nätet.. OM du ni inte har nån ståltråd .. se bara till att försöka vika de vassa ändarna så att du inte gör dig illa på dem sedan (när du vattnar, skördar osv).

Sätäl nätet på plats i din kruka och fyl den sedan med jord (du mister lite höjd på nätet, men det blir stabilara med jord mot det)

Information: Bilden är tagen från internet (fbgrupper, instagramdelningar, pm, mejl, pinterest osv) det är INTE jag som gjort den.  Om någon vet vem som bör få credit för bilden, hojta gärna till! Är det Din bild och du vill att jag tar bort den, säg till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *