Vacker pion

Vacker pion
Pion

Ett färgsprakande charmtroll

Nu längtar jag verkligen efter att min ”lilla” pion ska komma och slå ut! Den är så stark och färgsprakande..

Även om den sitter lite fel i rabatten.. så blir man så glad av den när den dyker upp (och den trivs ypperligt där den står tydligen.. så jag har inte hjärta att flytta den)

Pion

Levnadsglad & stark!

Your cHistorien bakom min lilla kompis är lite ”kul”. Jag har en förkärlek till att köpa !halvdöda pinnar o pluggar” på billiga affärer för en spottstyver (billigt).

Denna pion är en sådan. Det var en jordhög med en vissen stam i och några skrynkliga blad.. Tyvärr blev det inte bättre efter min omsorg.. och jag fick tillslut inse att den var nog död 🙁

Samtidigt tänkte jag att varför ska jag kasta den i soptunnan..  jag gräver ner jordhögen i rabatten så ingår den snart i kretsloppet. Våren efter undrade jag vad det var för nått som dök upp vid muren i vår rabatt.. funderade på om det var nått ogräs.. men lät den sitta (för att se hur den utvecklade sig).

Döm av min förvåning när jag kom på att det var min lilla döda pion! Den blev kanske 50-50 cm hög och hade massor av blommor..

Året efter var den lika hög (kort) som jag.. och ännu fler blommor (numer hade vi fått sätta stöd..). Snacka om livskraft!

Någon som möjligen vet vad det är för sort?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *