Vitlök för 2023 är satt

Vitlök för 2023 är satt
Vitlök

I december anlände vitlöken!

Ja, alltså det var ingen annans fel än mitt eget att de blev lite sent planterat! Jag hade svårt att få tummen ur.. och tiden rann iväg.

När jag sedan började titta mig omkring efter utsäde. så var det inte mycket kvar på de ställena där jag brukar shoppa (brukar beställa online, då de jag köpt I affärerna här.. har inte varit så hmm.. spektakulära och valmöjligheterna till sorter små).

Det var nästan så att jag trodde det skulle bli ett år utan bitlök (igen, gjorde samma tabbe för ett par år sedan). MEN så en dag satt där ett inlägg på min Facebook.. från en tomatklubb jag är medlem i. De hade mycket utsäde till vitlök kvar och de såg superfina ut!  Så jag beställde..

Utan att ”klaga” på priset (säljare sätter priset, köparen väljer om de vill köpa!), så var det de dyraste vitlökarna jag köpt för utsäde hittills (portot drog upp priset).

Men de var verkligen kanonfina och stora!

Dock blev det lite för få klyftor (stora vitlökar med stora klyftor)  slutänden och jag måste nog komplettera med några till ”vitlökar”.. men dessa är numer satta i pallkragarna!

Hoppas på god skörd 2023!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *